6/3/07

"Van Barça" a les llibreries a partir del 26 de març

El primer llibre de la nova col·lecció de Cossetània Edicions, Fora de Joc, porta per títol Van Barça. El Futbol Club Barcelona i Holanda més que una relació i analitza precisament això, les relacions entre el futbol del club barcelonista i els holandesos que han passat pel Camp Nou. El podreu trobar a totes les llibreries a partir del 26 de març.


Resum
El Barça és un univers tan gran que a vegades cal fragmentar-lo per mirar d’entendre’l una mica més bé. Aquest llibre parteix d’una d’aquestes fragmentacions: entre el futbol holandès i el club blaugrana hi ha alguna cosa més que unes quantes coincidències. Però el que parteix com un fragment s’acaba convertint en el nucli essencial per entendre els últims quaranta anys de la història del club. Des de l’arribada de Rinus Michels com a entrenador i de Johan Cruyff com a jugador a principi dels anys setanta del segle passat han estat vint-i-set els holandesos vinculats al club blaugrana. Uns més que altres han tingut un paper decisiu en la història del Barça, en una relació que, com totes les històries d’amor, ha tingut moments més bons que altres. Més enllà de les dades, que Déu n’hi do, la influència del futbol holandès i d’alguns holandesos ja forma part de la idiosincràsia blaugrana. I per això la història d’aquest llibre també és inacabada, perquè es pot saber quan va començar però no fins on arribarà en el futur.

Els autors
Josep Riera va néixer a Osor (Selva) el 1963. És llicenciat en filologia catalana i periodista. El 1987 s’incorpora al diari El Punt, on ha exercit diverses funcions. Entre altres, va ser redactor en cap de l’edició de les comarques gironines i també el primer director de l’edició del diari al Maresme. El 2002 es va incorporar a l’equip fundacional d’El 9 Esportiu de Catalunya com a director adjunt i des del novembre del 2003 n’és el director. És també el director de la col·lecció Fora de Joc de Cossetània, que s’inicia amb aquest llibre.

Miquel Roca va néixer a Barcelona el 1972. És periodista, llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. En el camp del periodisme esportiu, que ha alternat amb altres àmbits de la comunicació, ha treballat entre altres mitjans a Televisió de Catalunya, a les revistes Stick i Tennis Taula, a l’Agència Olímpica dels Jocs de Barcelona 92 i al portal d’Internet www.futvol.com, a més d’El 9 Esportiu, del qual ara és col·laborador. Actualment també és narrador de partits de futbol a Audiovisual Sport.