2/3/07

Nova temporada de la sèrie Bèsties de TV3

TV3 ha iniciat una nova temporada de la sèrie Bèsties. El primer capítol de la nova entrega de programes es va emetre el passat dimarts dia 27 de febrer. D'aquesta sèrie Cossetània Edicions n'ha editat el llibre en el qual es descriuen les bèsties progragonistes de la primera entrega de la sèrie. La sèrie és dirigida per Jaume Sañé, autor també del llibre editat per Cossetània, i presentada per Pol Izquierdo.

Resum
El llibre
Bèsties és la projecció en paper del programa de TV3 Bèsties. Hi trobareu fotografies inèdites realitzades durant els rodatges i tota la informació sobre la vida privada de les espècies protagonistes de la sèrie: com viuen i es reprodueixen, els llocs on podem observar-les, els perills que les amenacen, les actuacions que es porten a terme per a la seva conservació… I també anècdotes, històries i llegendes relatives a totes aquestes bestioles i informació de primera mà sobre com es va fer Bèsties, la primera sèrie documental dedicada a la fauna de Catalunya en tota la història de la televisió.

L'autor
Jaume Sañé va néixer a Taradell (Osona) l’11 de setembre de 1961. Va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, però va deixar la carrera per dedicar-se de ple a la seva passió: les bèsties. A través de la fotografia i de la filmació de la natura ha recorregut prop de 50 països dels cinc continents. Ha treballat a Austràlia, a Indonèsia, a Tanzània, al Canadà, a Islàndia i al Brasil, però la seva especialitat és la fauna autòctona de Catalunya, a la qual ha dedicat la major part de la seva vida. És autor de diversos llibres, entre ells El meu primer llibre d’ocells i Guia dels espais naturals de Catalunya i ha estat director, guionista i operador de càmera d’uns quants centenars de reportatges emesos a televisions de tot el món. El seu darrer treball ha estat la direcció i la gravació de les imatges de fauna de la sèrie Bèsties, emesa en el prime time de TV3, rècord d’audiència pel que fa a programes de natura a Catalunya i premi Zapping al millor programa documental.