22/3/10

"100 motius per ser del Barça" proposa tan sols cent motius que fan del FC Barcelona un club únic

El llibre 100 motius per ser del Barça (i no ser del Madrid), d'Andreu González Castro i Armando Luigi Castañeda, es presentarà dimarts 23 de març, a les 7 del vespre, a la llibreria Catalònia.
La presentació anirà a càrrec de Xavi Torres, periodista esportiu de TV3.

Sí, ho sabem: hi ha veritats tan evidents que no necessiten demostració. Però, qui no se les ha hagut alguna vegada amb un hooligan del Madrid incapaç de reconèixer la superioritat i la grandesa dels blaugranes? Per això us proposem aquest breu resum de només cent dels infinits motius que fan del FC Barcelona un club de futbol molt superior a qualsevol altre, i encara més al Real Madrid. Gràcies al nostre llibre i a les seves explicacions vostè podrà humiliar sense ofendre, fer callar sense exigir silenci, il·luminar sense encendre el llum i, sobretot, dormir amb la consciència tranquilla, bressolat per arguments intel·ligents, fonamentats, irrefutables, capaços d’enllestir en pocs minuts el que, molts cops, degenera en una agra disputa. Així sí: un cop acabada la discussió sobre futbol, no s’hi val a parlar de política.

Andreu González i Armando Luigi
:
Andreu González Castro (L’Hospitalet de Llobregat, 1974) ha publicat cinc reculls de versos: Currículum vítae (2002), Obra Nueva (2004), Retablo de Nueva York (2005), Epigrames del Mas d’en Gall (2007) i Maniobras diversivas (2008). Ha coordinat juntament amb Iván Sánchez Moreno La palabra justa. Homenaje a José Carol (Barcelona, 2009) i ha publicat el recull de contes Safata d’entrada (Lleida, 2009). Ha guanyat diversos concursos literaris per a menors de 35 anys, com ara els de poesia de la Universidad de Sevilla (2004) i el Miguel Hernández (2005), així com el premi Les Talúries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (2009). És col·laborador de la revista mensual de pensament i cultura El Ciervo. Armando Luigi Castañeda és autor de llibres de contingut filosòfic i moral com ara Mujer desnuda mirando a un enano negro arrodillado (1995), Historia de la burra y la motocicleta (1997), La crisis de la modernidad (1997) i Guía de Barcelona para sociópatas (2007). Advocat intern d’una multinacional a Llatinoamèrica, venedor de telefonia mòbil, traductor, vigilant de museu, propietari d’un bar a Gràcia amb espectacles en viu, redactor publicitari i recepcionista d’hotel. Des dels vint anys, quan va estar a punt de guanyar un concurs literari, ha exercit de jove promesa de la literatura llatinoamericana. Vint anys més tard, n’hi ha que dubten que sigui encara jove, però ningú no discuteix que sigui una promesa. Ara viu a París i d’aquí a un parell d’anys vés a saber on.

El llibre Conèixer els núvols, de Jordi Mazón i Marcel Costa, també es presentarà dimarts 23 de març a la Sala de convencions del Museu Cerdà, a Puigcerdà. La presentació anirà a càrrec d'Enric Quílez i Castro, president del Grup de Recerca de la Cerdanya, i dels autors.