18/3/10

"Àngels de pedra" se situa en els espais modernistes de Reus d'entre el segles XIX i XX

El llibre Àngels de pedra, obra guanyadora del Premi Vila d'Ascó 2009, de Rosa Pagès, es presentarà divendres 19 de març, a les 7 del vespre, a l'Ajuntament d'Ascó. La presentació anirà a càrrec de l'escriptora Carme Agustench.

Un gran projecte per a una ciutat jardí. Un quadre falsificat. Vagues obreres i crides a l’exèrcit. Un mas a la Boca de la Mina i el lema d’una institució psiquiàtrica: “Renascitur”. Àngels de pedra és un recorregut pels primers anys del segle XX a Reus. Un viatge pels corrents del pensament utòpic, pels nous aires de civilitat que donen forma a les grans urbs europees i per les transformacions socials d’una ciutat que perd el tren. Un viatge per la història íntima i secreta d’un mosaic de personatges atrapats per les passions, la bogeria, els grans ideals i la cobdícia.

Rosa Pagès:
Rosa Pagès (Reus, 1967) ha publicat els reculls de contes Els camins de l’aigua (El Mèdol, 1990) i Llibre de plagis (La Gent del Llamp, 1999), i la novel·la Binomis (La Gent del Llamp, 1995). Amb Mariona Quadrada ha publicat Històries trobades (La Medusa, 2001) i la novel·la juvenil Un enigma a la cuina (Eumo, 1998). El 2004 va guanyar el IX Premi Valldaura de novel·la amb M’he descuidat de dir-te gràcies (Publicacions de la UAB, 2004) i el 2008, amb La veïna i altres animals domèstics (Cossetània, 2009), el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. Amb Àngels de pedra va obtenir el Premi Vila d’Ascó 2009.