16/3/10

Marta Llobera: "Les rutes de la Noguera passen sempre per llocs amb monuments, paisatges o històries amb atractiu

Presentació del llibre Noguera. 17 excursions en BTT, a Lleida

El llibre Noguera. 17 excursions en BTT, de David Sancho Cepero i David Guiu Oliver es presentà divendres 12 de març a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida.
La presentació va anar a càrrec de Marta Llovera Álvarez, vocal de la junta de la FEEC i secretària del CPAM (Centre de Promoció d’Activitats de la Muntanya) de Balaguer.

Marta Llobera destacà la diversitat del contingut de Noguera, que, a més, inclou rutes aptes per a persones amb diferents nivells tècnics:
El llibre a més de detallar les excursions en BTT parla de la història i els costums de la comarca de la Noguera.
La Noguera combina el pla i la muntanya i això es pot veure en el llibre, ja que hi ha rutes de poc desnivell i altres més dures per persones amb més capacitat tècnica i física.
Les rutes passen sempre per algun lloc interessant sigui perquè té un monument o un paisatge o una història que el fa atractiu.
Per David Sancho l'elaboració d'aquesta guia ha estat una manera de descobrir la Noguera:
La guia ens ha permès descobrir el territori de la Noguera. El llibre és una manera d'agrir a la comarca de la Noguera tot el que hi hem trobat. Esperem que la guia serveixi per a fer conèixer una part del nostre país.
David Guiu explicà com es troben ordenats els itineraris a la guia:
Les rutes estan organitzades de més fàcils a més difícils, de manera que està pensada perquè pugui ser utilitzada pel màxim nombre possibles de persones aficionades a la BTT.