16/6/10

La novel·la "Aigua pudenta" s'ubica, entre el present i el passat, al municipi de Tona quan era un lloc d'estiuejants i balnearis

La novel·la Aigua pudenta (XIX Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó), de Marc Capdevila, es presentarà el dimecres 16 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca Caterina Figueres de Tona.

Realitat i ficció, present i passat es barregen en aquesta novel·la que té lloc en el suggerent escenari de quan Tona era un lloc d’estiuejants i balnearis. En Quel, un marrec escanyolit i malaltís que ve a prendre les aigües, es troba al mig d’uns successos que varen restar oblidats a l’arxiu de la pols. Avui, esdevingut un avi entranyable, decideix llegar-nos els seus records abans que l’Alzheimer el deixi sense el seu bé més preuat: la memòria. En contrast, alguns dels actors principals d’aquells esdeveniments, en Maquis, la Neus o mossèn Pigrau, malden per passar pàgina i a voltes per esborrar del seu record el sofriment sofert o infringit.

Neix el dia de Reis de l’any 1966 a Vic, si bé fa anys que viu a Tona amb la seva família. El poble amable d’Osona és escenari d’aquesta novel·la. Titulat en Administració d’Empreses, llicenciat en Humanitats, amb la literatura es diverteix, expressa inquietuds i s’obre al món. Paradoxalment, el primer que va publicar fou un text breu, Hipotermia, en un recull de relats en llengua castellana. També fa articles d’opinió per al setmanari El 9 Nou a Osona. Aigua Pudenta és la seva primera novel·la que ocuparà les lleixes de les llibreries.