29/7/10

La novel·la “Aigua pudenta”, de Marc Capdevila

Gran novel·la, que té com escenari principal el balneari de Tona a l’estiu del quaranta-cinc. Marc Capdevila ens mostra la realitat de postguerra narrada pel personatge principal, en Quel, que escriu les seves memòries abans que la malaltia implacable de l’Alzheimer les esborri i quedin en total oblit.
Altres personatges entranyables participen en aquestes memòries: l’esplèndida Neus, el revolucionari Maquis i com no la fidel i afectuosa Toia. L’altruista mossèn Pigrau és el nexe d’unió de tots amb el leitmotiv del coneixement, per ell és tant important assimilar tant de saber com pugui com nodrir als altres amb la seva transmissió personal.
Tots fan pinya per fer justícia de l’ultratge fet a la Neus i no deixen cap rastre, alhora ens fan arribar els seus secrets més recòndits.
Els temps han començat a canviar i així ens ho demostren moltíssims detalls de la vida quotidiana i s'entreveuen les inclinacions polítiques del moment.
Recomano la seva lectura, es llegeix fàcilment i el llenguatge és molt directe i planer. El més important de tot és que aquesta obra no en té res, de pudenta.

Ressenya d'Àngels González, participant en la promoció de la novel·la Aigua pudenta, de Marc Capdevila.