16/7/10

Teresa Mª Correig: "Melmelades casolanes" no és només un receptari, sinó també el resultat d'una autèntica aventura de recerca"

Presentació de Melmelades casolanes a la llibreria Bertrand

El llibre Melmelades casolanes. 80 receptes que surten bé, de Núria Duran i Montserrat Roig, es presentà dijous 15 de juliol a la llibreria Bertrand de Barcelona. La presentació va anar a càrrec de Teresa Mª Correig, catedràtica de Ciències Naturals.

Correig destacà la intensa tasca de recerca que han dut a terme les autores abans de la publicació del llibre:
"Aquest llibre no és només un receptari, sinó també el resultat d'una autèntica aventura de recerca que han fet les seves autores."

"Per redactar-ho, les autores han tingut la dificultat d'haver d'aclarir molts conceptes lèxics, ja que ni tan sols el Termcat els ho sol·lucionava."
Núria Duran parlà sobre el procés d'elaboració i tast de les receptes:
"Moltes melmelades les vam haver de fer moltes vegades. Alguna, com la de poma i menta, la vam provar cinc vegades i la vam deixar córrer perquè no quedava bé. En canvi, vam provar la de figa de moro, i primer no va quedar gaire bona, però després vam descobrir que afegint-hi whisky la cosa millorava."
"Sempre m'ha agradat treballar en equip, perquè és enriquidor. Per això vaig pensar de fer el llibre amb la Montserrat."
Montserrat Roig destacà la procedència popular i antiga de les melmelades que apareixen al llibre:
El llibre és fruit d'una recerca de dos anys, basada en receptes fetes a partir del saber popular, de receptes dels pobles que moltes vegades es remunten a diverses generacions.

La confitura és més compacta que la melmelada, però no ha de ser sòlida. La confitura de codony, és a dir, el codonyat, és una excepció.